شباب كول


افلام & العاب & برامج & مصارعة & كل جديد
 
الرئيسيةالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 الأن حقق حلمك بامتلاك منتدي ...

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
مدير عام
مدير عام
avatar

عدد المساهمات : 129
نقاط : 10695
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 03/09/2009

مُساهمةموضوع: الأن حقق حلمك بامتلاك منتدي ...   السبت أكتوبر 10, 2009 10:14 am

الأن حقق حلمك بامتلاك منتدي ...

حلم تمناه الكثيرين .. لكن اصبح الحلم مع أسود العرب حقيقة
هيا لنبدأ العمل حتي لا نطيل شوقكم لامتلاك المنتدي
فهو حلم حلمت به كثيراً قبل منكم



أولاً : حمل الملف التالي
فهو يحتوي علي جميع الأدوات التي سنستخدمها ان شاء الله

للتحميل أختار سيرفر واحد فقط
ملف وصلات التحميل من هنا أو من هنا

بعد تحميل الملف نبدأ خطوات العمل مع ضرورة التركيز جيداً



الخطوة الأولي تنصيب برنامج
Apache Server









الخطـوة الثانية : إنشاء قاعدة بيانات المنتدي
DATABASE





الرابط الذي سنكتبه بالمتصفح
اقتباس:

localhost




يتبــــــــــــــع
لازال للموضوع بقية ان شاء الله
\\


الخطوة الثالثة : ركز جيداً فهي أهم خطوة
التعديل علي ملف الكونفيج
ملف الكونفيج هو الملف المسئول عن ربط المنتدي
بقاعدة البيانات لذلك لايمكنك
تسطيب المنتدي من غير ما تعد ملف الكونفيج بطريقه صحيحه








يتبــــــــــــــع
لازال للموضوع بقية ان شاء الله







التعديل الأخير تم بواسطة : ghareeb_hany بتاريخ 06-05-2008 الساعة 01:48 AM
ghareeb_hany
مشاهدة ملفه الشخصي
إرسال رسالة خاصة إلى ghareeb_hany
البحث عن المزيد من المشاركات المكتوبة بواسطة ghareeb_hany
[center]

06-05-2008, 01:42 AM #3


ghareeb_hany
vbmenu_register("postmenu_1419382", true);

كبير مشرفي قسم البرامج


















[center]الخطوة الرابعــة : تنصيب المنتدي
واكتب العنوان التالي في المتصفح

كود:
http://localhost/vb/install/install.php


لبداء عملية التنصيب وهي تحتوي تقريباً علي 13 خطوة






الخطوة الخامســة : تعريب المنتدي
أو بالتحديد لوحة تحكم المنتدي







يتبــــــــــــــع
لازال للموضوع بقية ان شاء الله






التعديل الأخير تم بواسطة : ghareeb_hany بتاريخ 06-06-2008 الساعة 11:24 PM
ghareeb_hany
مشاهدة ملفه الشخصي
إرسال رسالة خاصة إلى ghareeb_hany
البحث عن المزيد من المشاركات المكتوبة بواسطة ghareeb_hany



06-05-2008, 01:43 AM #4


ghareeb_hany
vbmenu_register("postmenu_1419387", true);

كبير مشرفي قسم البرامج


















[center]الحطوة السادســة : تركيب الاستايل للمنتدي









الخطوة السابعــة : انشاء أقسام المنتدي


انتظرونا قريباً ان شاء الله
و بعد ان تتمكنوا من اتقان الخطوات
من الموضوع التالي وهو عن كيفية القيام بذلك كله
علي مساحة مجانية علي الانترنت
ليصبح المنتدي ليس علب جهازك بل علي الشبكة العنكبوتية
يمكن ان يراه و يسجل به أي أحد





التعديل الأخير تم بواسطة : ghareeb_hany بتاريخ 06-18-2008 الساعة 10:41 PM
ghareeb_hany
مشاهدة ملفه الشخصي
إرسال رسالة خاصة إلى ghareeb_hany
البحث عن المزيد من المشاركات المكتوبة بواسطة ghareeb_hany



06-05-2008, 01:44 AM #5


ghareeb_hany
vbmenu_register("postmenu_1419389", true);

كبير مشرفي قسم البرامج


















مساحــة محجــوزة للرد علي الاستفسارات

اقتباس:

<table cellSpacing=0 cellPadding=6 width="100%" border=0><tr><td class=alt2 style="BORDER-RIGHT: 1px inset; BORDER-TOP: 1px inset; BORDER-LEFT: 1px inset; BORDER-BOTTOM: 1px inset">المشاركة الأصلية كتبت بواسطة safwat6600
استاذ هانى هل هذا منتدى حقيقى اى ينفع اى حد يدخل عليه غيرى ولا انا بس ولو انا بس ايه فيدته ولو اى حد ينفع يخش عليه يخش ازاى ارجو الافاده لو سمحت
</TD></TR></TABLE>

يا باشا دا منتدي خاص بك علي جهازك فقط
أصلي مش معقول اول ما تتعلم .. تتعلم في منتدي مرفع علي النت
دا هياخد وقت أكتر و عناء أكبر
فدا مجرد حقل تجارب تتعلم عليه الخطوات
و هيساعدك فيما بعد عند انشاء المنتدي الحقيقي
اللي هيكون علي النت .. يعني هتجرب فيه أي
حاجة قبل ما تجربها علي منتداك علي النت


اقتباس:

<table cellSpacing=0 cellPadding=6 width="100%" border=0><tr><td class=alt2 style="BORDER-RIGHT: 1px inset; BORDER-TOP: 1px inset; BORDER-LEFT: 1px inset; BORDER-BOTTOM: 1px inset">المشاركة الأصلية كتبت بواسطة alabiad1983
لو سمحت يا استاذ هانى من فضلك انا وصلت لحد خطوة التعريب مضبوط بس لما عملت استيراد لملف اللغه زى ماانت قلت الملف مافيش فيه الا اللغه الانجليزيه فقط مافيش فيه اللغه العربيه عشان كده لما جه يضبطلى اللغه الافتراضه جاب لى اللغه الانجليزيه بس As Default Langauge ارجو الافاده ولحضرتك جزيل الشكر
</TD></TR></TABLE>


بعد نجاح استيراد ملف اللغة اعمل ريفيرش للصفحة


اقتباس:

<table cellSpacing=0 cellPadding=6 width="100%" border=0><tr><td class=alt2 style="BORDER-RIGHT: 1px inset; BORDER-TOP: 1px inset; BORDER-LEFT: 1px inset; BORDER-BOTTOM: 1px inset">المشاركة الأصلية كتبت بواسطة wageh abd Alaeem
ياريت توضح النقطة ديت اكتر
</TD></TR></TABLE>

اقتباس:

<table cellSpacing=0 cellPadding=6 width="100%" border=0><tr><td class=alt2 style="BORDER-RIGHT: 1px inset; BORDER-TOP: 1px inset; BORDER-LEFT: 1px inset; BORDER-BOTTOM: 1px inset">المشاركة الأصلية كتبت بواسطة wageh abd Alaeem
ثانيا مش احنا بنلاقى جو ملف WWW ملف upload مش لاقينه جو ملف www

ياريت حد يقولنا حل لهذة المشكلة لاننا بجد عاوزيييين نكمل عمل المنتدى

</TD></TR></TABLE>


يا باشا ملف Upload
مش موجود في www
دا موجود مع نسخة المنتدي السورس






اقتباس:

<table cellSpacing=0 cellPadding=6 width="100%" border=0><tr><td class=alt2 style="BORDER-RIGHT: 1px inset; BORDER-TOP: 1px inset; BORDER-LEFT: 1px inset; BORDER-BOTTOM: 1px inset">المشاركة الأصلية كتبت بواسطة lover_boy
ياجماعهالمشكله كلها ى ملف الكونفج




الملف بيكون باسم config.new
غيره وخليه config بس ومش تكتب حتى php
على ضمنتى ياجماعه ومستنى الردود

</TD></TR></TABLE>

الكام دا فعلاً مظبوط اذا
كنت مش ظاهر امتداد الملفات
من خاصية FolderOption
يعني الملف اسمه النهائي هيكون هكذا
بالامتداد config.php
من غير الامتداد config

اقتباس:

<table cellSpacing=0 cellPadding=6 width="100%" border=0><tr><td class=alt2 style="BORDER-RIGHT: 1px inset; BORDER-TOP: 1px inset; BORDER-LEFT: 1px inset; BORDER-BOTTOM: 1px inset">المشاركة الأصلية كتبت بواسطة elpaky2010
تسلم ايدك بجد على الروعة دى وعلى الشرح الوافى الجميل دة بس لما اجى ادخل على الكلمة دى localhost ودوس انتلر الصفحة مش راضية تشتغل عملت للجهاز رسترت برضو نفس المشكلة ياريت تقولى اعمل اية
</TD></TR></TABLE>

اعمل ريفيرش للصفحة
بس لازم تكون الأول متأكد من صحة تكوين قادة البيانات

[/center][/center]
[/center]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://hitahmed.roo7.biz
 
الأن حقق حلمك بامتلاك منتدي ...
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
شباب كول :: قسم البرامج :: شروحات البرامج-
انتقل الى: